Kijk uit met de zon tijdens laserontharing

Laserontharing is een populaire en effectieve methode om ongewenst haar te verwijderen (wij zijn bij Sorelle Laser Clinic ook een grote fan van laserontharing). Alleen er zijn wel een aantal aandachtspunten waar je rekening mee dient te houden.

De gevaren van zon blootstelling voor de behandeling

Verhoogde gevoeligheid en bijwerkingen
Blootstelling aan de zon maakt je huid gevoeliger voor de laserbehandeling. Dit kan leiden tot een verhoogd risico op bijwerkingen zoals verbranding, blaren en hyperpigmentatie. De laser werkt door de pigmenten in je haarzakjes te targeten, en wanneer je huid donkerder wordt door zonblootstelling, kan dit het proces verstoren en ongewenste reacties veroorzaken.

De gevaren van zon blootstelling na de behandeling

Langere hersteltijd
Na een laserbehandeling is je huid kwetsbaar en heeft ze tijd nodig om te genezen. Blootstelling aan de zon kan dit proces vertragen, wat betekent dat je huid langer geïrriteerd en gevoelig blijft. Dit verhoogt ook de kans op schade zoals verbranding en littekens.

Hogere kans op pigmentatie
Je huid is na de behandeling gevoeliger voor zonlicht, wat kan leiden tot donkere vlekken of hyperpigmentatie. Deze pigmentveranderingen kunnen moeilijk te behandelen zijn en kunnen langer aanhouden dan je misschien zou willen.

TIPS OM JE HUID TE BESCHERMEN

Vermijd direct zonlicht
Probeer zoveel mogelijk direct zonlicht te vermijden, vooral tijdens de piekuren tussen 10.00 en 16.00 uur. Als je naar buiten moet, zoek dan zoveel mogelijk de schaduw op.

Beschermende kleding
Draag een breedgerande hoed, lange mouwen en andere beschermende kleding om je huid te beschermen tegen de zon. Dit helpt niet alleen om je huid te beschermen, maar ook om de effectiviteit van je laserbehandelingen te behouden.

Zonnebrandcrème
Gebruik dagelijks een breedspectrum zonnebrandcrème met SPF 30 of hoger, zelfs op bewolkte dagen. Dit is een van de beste manieren om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

CONCLUSIE

Het vermijden van de zon tijdens je laserontharingsproces is cruciaal om de beste resultaten te behalen en je huid gezond te houden. Door je huid goed te beschermen en zonblootstelling te minimaliseren, kun je genieten van een gladde, zijdezachte huid zonder ongewenste bijwerkingen. Volg de bovenstaande tips en zorg goed voor je huid tijdens je laserontharingsreis!

Heb je nog vragen over laserontharing of huidverzorging? Neem gerust contact met ons op! 

Heb je vragen of wil je meer tips over huidverzorging? Neem contact met ons op of boek een vrijblijvend intakegesprek voor persoonlijk advies. Samen werken we aan jouw gezonde huid!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *